GratisVerlanglijstje

LEGO speelgoed staat al tientallen jaren op het verlanglijstje van kinderen. Vaders en moeders, die zelf met LEGO speelden, zien hun kinderen nu met veel plezier in de weer met deze bouwstenen.

LEGO stenen

Wat maakt LEGO zo leuk?

De mens is een creatief schepsel. We maken graag mooie dingen! Met LEGO kun je alle kanten op. Je kunt de bouwinstructies volgen voor een mooie creatie, maar je kunt ook zelf aan de gang en de prachtigste dingen maken. En lukt het even niet, dan kun je net zo makkelijk weer bouwstenen verwijderen voor een volgende poging.

Voor ouders is het ook leuk om hun kinderen er mee te zien spelen. Ze worden gestimuleerd in hun creativiteit en motoriek. Bovendien krijg je van LEGO geen vlekken. En als je kind rustig met LEGO zit te spelen, is je interieur redelijk veilig en heb je zelf ook even rust.

Wat is de betekenis van LEGO?

LEGO betekent speel goed. Het is afgeleid van het Deense leg godt. In het Latijn kan het LEGO uitgelegd worden als ik verzamel.

De historie van LEGO

De geschiedenis van LEGO begint in 1934 in Denemarken. Echter reeds in 1895 bestaat de houtbewerkingswinkel waar LEGO uit voortkomt. LEGO-uitvinder Ole Kirk Christiansen neemt deze zaak over in 1916. Hij maakt dan meubels en later houten speelgoed. Na de Tweede Wereldoorlog doen de kunststof blokjes hun intrede. De kwaliteit hiervan wordt in de loop van de jaren steeds verder verbetert, en al in 1958 zag het huidige lego-blokje het daglicht. Inmiddels speelt ook zoon Godtfred een belangrijke rol in het bedrijf, dat uitgroeit tot een grote internationale onderneming. Een uitgebreid artikel over de historie van LEGO kun je vinden op Wikipedia. Ook leuk is het om onderstaande video te bekijken.

Leerzame LEGO

Alle LEGO is leerzaam. Sommige thema's gaan hier echter nog verder mee. Natuurlijk zijn er de LEGO Technic-sets. De bevatten veel bewegende delen en mechanismes. Bij LEGO BOOST en MINDSTORMS is er zelfs sprake van motoren en sensoren, en kun je eenvoudig kleine programmeeropdrachten inbouwen.

Populaire LEGO

Natuurlijk is alle LEGO voor zowel jongens als meisjes, maar toch zie je ze van nature vaak hun eigen voorkeur hebben. Populaire LEGO voor meisjes zijn de kleurrijke DOTS, de avontuurlijke Friends, en natuurlijk de Disney verhalen zoals Frozen. Populaire LEGO voor jongens is LEGO City. Gewoon lekker spelen met een stad en alles wat daarin hoort, zoals politie, brandweer en treinen.

LEGO bloemen

LEGO voor volwassenen

De grens tussen LEGO voor kinderen en LEGO voor volwassenen is niet altijd even duidelijk. Toch heeft LEGO enkele thema's ontwikkelt die met name volwassenen enthousiast maakt. Deze sets zijn vaak zeer uitgebreid en gedetailleerd. Wat dacht je van het voetbalstadion van Real Madrid, of een Botanisch bloemenboeket?

Meer interessante artikelen:

Welke cadeaus zet je op je verlanglijstje?

Waarom is buiten spelen zo gezond?